GRATIS VERZENDING IN EUROPA

1 JAAR GARANTIE

30 DAGEN RETOURRECHT

Taal

TRANSPARANTIE

Transparantie binnen onze toeleveringsketen is voor ons van groot belang. Om substantiële verbeteringen te realiseren is inzicht nodig: we moeten weten waar en hoe al onze producten geproduceerd worden. Het identificeren en verbeteren van de toeleveringsketen is een eerste vereiste om onze due diligence te doen en verantwoordelijkheid te nemen en mogelijke negatieve sociale en milieurisico's te minimaliseren.

Om meer inzicht te krijgen in die keten hebben we RethinkRebels in 2022 gevraagd om een duurzame bedrijfsscan uit te voeren om uitdagingen te identificeren, te begrijpen en te beheersen, om duurzamere werkwijzen te implementeren en doelen voor de toekomst te stellen en meer transparantie te genereren. Uit die conlusies blijkt dat onze stoffen- en kledingfabrikanten 100% traceerbaar zijn en de toeleveringsketen van onze grondstofverwerking en productie een traceerbaarheid heeft van 60%. We streven ernaar om deze traceerbaarheid tegen eind 2025 te verhogen tot 100% tot Tier 4 (zie afbeelding)

Om ervoor te zorgen dat de RPET echt gerecycled is en gemaakt wordt van post-consumenten plastic, werken we samen met kledingleveranciers die GRS-gecertificeerd zijn. Dit een zeer strikt certificeringsproces is met een gedegen chain of custody, en vanuit MAIUM controleren wij de GRS-certificaten van elke productie.

Ons doel voor 2023/2024 is om ook als merk GRS-gecertificeerd te worden, om zo de end-to-end productie- en toeleveringsketen onder GRS-certificering te waarborgen.

75% van onze leveranciers van kledingproductie is BSCI-lid om eerlijke, veilige en gezonde werkomstandigheden te garanderen. Het doel is om dit te verbeteren naar 100% in 2024.

Van begin tot eind willen we dat onze producten en processen eerlijk, transparant en ongecompliceerd zijn. Als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid, staat het delen van de reis van ons merk met onze klanten hoog op de prioriteitenlijst. Het is ook in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties, Maium ondersteunt verantwoorde consumptie en productie (doel 12).