GRATIS VERZENDING IN EUROPA

1 JAAR GARANTIE

30 DAGEN RETOURRECHT

Taal

DUURZAME PRODUCTIE

De overproductie van de mode-industrie vormt een grote uitdaging voor het milieu en bij MAIUM weigeren we dat probleem verder te verergeren. Ook al zijn groeiambities inherent onderdeel van onze strategie, ons aanbod wordt naadloos afgestemd op de vraag - overproductie of deadstock staat niet in ons woordenboek. Een deel van onze collectie is permanent, wat inhoudt dat deze van seizoen tot seizoen wordt overgedragen. Hierdoor willen we een lange stilstand van de voorraad tot een minimum beperken. De seizoenscollectie wordt alleen op daadwerkelijke orders geproduceerd.

We zijn gefocust op het ontwikkelen van langdurige partnerschappen met onze productieteams en beschouwen het als een gezamenlijke inspanning om de duurzaamheid en kwaliteit van onze producten te verbeteren. We bereiken dit door onze fabrieken met regelmaat te bezoeken om op die manier meer te leren over hoe en waar zich nieuwe kansen ontwikkelen - helaas hebben we vanwege COVID-beperkingen onze partners niet zo vaak kunnen bezoeken als we hadden gewild, maar gelukkig kunnen we goed communiceren via onze lokale vertegenwoordigers met online vergaderingen en via e-mail.

In onze zoektocht naar productiefaciliteiten dichtbij de bron van grondstoffen zijn we terechtgekomen in de provincie Hebei in China. Fabrieken in dit gebied staan algemeen bekend om hun ongeëvenaarde productietechnieken voor de productie van buitenkleding, met name waterdichte kleding.

In 2021 hebben we een nulmeting van de emissies uitgevoerd en zijn we partnerschappen aangegaan om de CO2-uitstoot van onze hele keten te minimaliseren en waar nodig verder te compenseren. Als onderdeel van deze inspanning werken we samen met de Eden Reforestation Projects die een boom planten voor elk kledingstuk dat we produceren. Eden is actief in 10 projectlanden over de hele wereld en plant bijna een miljoen bomen per dag, met behoud van het plantniveau, zelfs bij maatschappelijke onrust, extreme weersomstandigheden en andere verstoringen. Ondertussen krijgen lokale gemeenschappen die te kampen hebben met extreme armoede nieuwe kansen op het gebied van economische zelfvoorziening, verbeterde gezondheid en onderwijs.