GRATIS VERZENDING IN EUROPA

1 JAAR GARANTIE

30 DAGEN RETOURRECHT

Taal

SUPPORT

MAIUM

Maium Etymologie

In het Nederlands bestaan er honderden woorden en zinnen om het over regen te kunnen hebben, MAIUM is er daar een van. Het is een woord uit het ‘Bargoens’, waarin het ‘regen’, ‘water’ of zelfs ‘gracht’ kan betekenen – waarvan we er een flink aantal hebben in Amsterdam.

Oprichting

Wij zijn twee vrienden uit Amsterdam die al fietsend door de regen opgroeiden en zagen dat traditionele regenkleding zowel stijl als functionaliteit miste. Geïnspireerd door jaren van natte fietstochten, is het ons doel om stijlvolle regenjassen te ontwerpen die zich kunnen aanpassen aan onvoorspelbaar weer en een druk leven. Ontwerper Anita: “Ongeacht of we een zakelijke meeting hadden, een vriend bezochten of naar een festival gingen, er was altijd het risico om een nat pak op te lopen elke keer dat we van A naar B reisden. Daarom bedachten we MAIUM, in stijl op weg, en wetende dat jij en je kleding beschermd zijn.”

Maium Woordgebruik

“Als ik MAIUM op m’n porem krijg dan gaan ik pleite” betekent “Als ik regen op m’n kop krijg, dan ga ik er vandoor”.

Innovatie

MAIUM is een product van haar omgeving. Met minstens 130 regendagen per jaar en meer dan een derde van het land onder zeeniveau, hebben we een reputatie gekregen voor het bedenken van innovatieve manieren om onszelf droog te houden.

GEBRUIK

Do's

Hang een natte regenjas uit om te drogen, het liefst op een hanger. Ook een droge MAIUM regenjas zal altijd op een hanger moeten hangen om de vorm te behouden. Vertel vrienden over je ervaringen met MAIUM. Verwacht en accepteer complimenten.

Don'ts

Een natte regenjas opgevouwen of verfrommeld op een donkere plek achterlaten, zoals in een tas. Je regenjas strijken. Je regenjas in de droger stoppen. Je regenjas na de vrijdagmiddagborrel vergeten of ‘m achterlaten op een festival.

Wasvoorschriften

We verwijzen je hiervoor graag daar naar het kopje specificatie en size chart op de product specificaties pagina per project. Hier vind je het specifieke wasvoorschrift van jouw product. 

Ritsen

Al onze ritsen aan de voorkant zijn waterdicht en kunnen tweezijdige open. Mocht de rits toch vast komen te zitten, dan raden we aan deze in te vetten met een druppel siliconen gel of spray.

Fiets Poncho

Open de kenmerkende ritsen aan beide kanten. Gooi het paneel aan de voorzijde over het stuur. Pak het stuur door de speciale ‘fiets-gaten’. Of laat het gewoon hangen over de knieën.

PRODUCTIE & MATERIALEN

Verschil tussen Puffer en Lightweight Puffer

De Lightweight Puffer is gemaakt van Pongee stof, waardoor het ademend vermogen toeneemt, terwijl de Puffer is gemaakt met een Polyurethaancoating. De Lightweight Puffer is 15 cm langer dan de Puffer. Beide zijn met vulling van gerecycled plastic, geen dons.

Certificaten

Onze regenjassen zijn 90% gemaakt van post-consumer gerecycled plastic. De stoffen waarmee wij produceren zijn gecertificeerd, wat aantoont dat zij daadwerkelijk gemaakt zijn van gerecyclede garen en op een duurzame, ecologische manier geweven zijn, zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Deze certificaten worden uitgegeven door onafhankelijke partner instituten.

Productie Ethiek

De mode-industrie is een van de meest milieuschadelijke industrieën ter wereld: daarom is het van het grootste belang dat vooruitdenkende ontwerpers mode en design combineren om duurzame, functionele en tijdloze alternatieven te creëren. Een regenjas is per definitie ontworpen om ons tegen de elementen te beschermen. De inspanning die wij doen om de connectie met de natuur te herstellen door duurzame manieren van ontwerpen toe te passen, is onze manier om iets terug te geven en andersom de elementen tegen óns en ons gedrag te beschermen. We willen bewijzen dat mode en innovatie de aarde niet hoeven te bederven.

Materialen

90% van onze gebruikte materialen zijn van gerecycled plastic. In onze jassen gebruiken we een variatie aan materialen zoals gerecycled PET, biologisch katoen, Pongee en PU. Wij kunnen u verwijzen naar de specificaties per product om na te gaan van welk materiaal de gewenste jas is gemaakt.

Waterdichtheid

Onze Original en Poncho regenjassen met getapede naden zijn volledig waterdicht bij waterkolom 3.000. Hierdoor komt er geen water door de naden heen.

Ademend vermogen

We kunnen u doorverwijzen naar de product specificaties per product voor de juiste indicatie van ademend vermogen. De PU gecoate jassen zijn niet ademend vanwege de eigenschappen van het materiaal. Om die reden hebben onze PU-gecoate jassen ventilatie gaten bij de oksels.

Vegan

Bij de productie van MAIUM regenjassen worden geen dierlijke stoffen gebruikt, en alle grondstoffen zijn dierproefvrij.

Fabrieksaudits

Alle fabrieken waar we mee samenwerken zijn BSCI gecontroleerd met op z’n minst een A (hoogst mogelijke score) in 50% van de gecontroleerde prestatiegebieden, wat vertrouwen geeft in eerlijke, veilige en gezonde werkcondities voor onze fabrieksmedewerkers. In nauwe samenwerking met onze productiefaciliteiten werken we er continu aan om de gezondheids- en veiligheidscondities verder te verbeteren. Om de relatie verder te versterken, brengt ons team op z’n minst een keer per jaar een bezoek aan de fabrieken om meer te leren over hoe en op welke vlakken er ruimte voor verbetering is en hoe we de samenwerking naar een volgend niveau kunnen brengen. In tijden van reisontzegging houden wij deze meetings via video call op een maandelijkse basis.

Productie locaties

MAIUM regenjassen worden geproduceerd in Peking, China, het epicentrum van outerwear. Alle productiefaciliteiten bevinden zich in de provincie Hebei, waar de fabrieken bekend staan om hun uitmuntendheid in het produceren van technische kleding. Zij worden wereldwijd beschouwd als de beste in technologische ontwikkelingen op gebied van waterdichtheid.

KLANTENSERVICE

Openingstijden klantenservice

Onze klantenservice is van maandag t/m vrijdag te bereiken via support@maium.nl of via telefoonnummer +31 (0) 20 244 10 81

Voorraad

We vullen regelmatig onze bestaande artikelen aan. Als een product is uitverkocht, kunt u zich registreren voor een e-mailmelding wanneer het weer op voorraad is. Als er één artikel beschikbaar komt, raden we u aan alert te reageren.

Contactgegevens

Voor vragen over een order, retour of andere product gerelateerde vragen stuur je een e-mail naar support@maium.nl. Bij algemene vragen mail je naar info@maium.nl. Bellen kan via +31 (0)20 244 10 81.

Reactietijd

We komen zo snel mogelijk op al je vragen terug met een echt, persoonlijk antwoord.

Nieuwsbrief

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, dan kun je jezelf uitschrijven via de ‘Unsubscribe’ link onderaan een email die je van ons ontvangt.

RETOUREN

Meerdere Items Retourneren

Meerdere artikelen retourneren is mogelijk, maak dan één label aan via deze link. Bij het aanmaken van het retourlabel dient u als opmerking de ordernummers van de geretourneerde artikelen toe te voegen.

Retouren Verenigd Koninkrijk

Via deze link kunt u een retour uit het VK aanmelden. Gelieve het formulier in te vullen en toe te voegen bij uw retour.

Een product omruilen?

Via deze link kan een retourlabel worden aangemaakt.
Gelieve in het opmerkingen veld aan te geven welk product je wenst te ontvangen.
Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen sturen we de nieuwe jas op.

– Let op, de jas kan niet geruild worden voor een model met een andere prijs.

Retourbeleid

Ben je niet blij met de maat of de kleur? Stuur je MAIUM dan binnen 30 dagen terug. Voor de afhandeling van onze retouren maken wij gebruik van Returnless. Via deze link kan je het retourformulier invullen en een retourlabel aanvragen. De MAIUM moet ongebruikt en onbeschadigd worden teruggestuurd, met de labels bevestigd aan het artikel. Online bestellingen kunnen niet teruggebracht worden naar winkels en kunnen alleen via pakketpost naar ons teruggestuurd worden. De verzendkosten voor alle retouren zijn voor eigen rekening. Voor klachten of beschadigingen graag contact opnemen met info@maium.nl.

Waar vind ik mijn retourlabel?

Je retour label kan je maken via retourneren.nl/maium. Vul hier je e-mailadres en je ordernummer in, dit nummer begint met een #.

Hoe plak ik het retourlabel op de verzendzak?

Gebruik sterke duct tape rondom de randen van het retourlabel, dit voorkomt dat het label van de zak eraf valt tijdens het vervoer van de retour.

Hoe pak ik mijn jas in voor het retourproces?

Vouw de jas op en stop hem in dezelfde verpakking als waarin je je Maium hebt ontvangen. Voeg hierbij het retourformulier altijd aan toe.

Restituties

Terugbetalingen worden op dezelfde manier verwerkt als de betaling van de order. Je ontvangt je terugbetaling binnen 14 dagen nadat het teruggestuurde item(s) in ons magazijn is binnengekomen.

VERZENDING

Verzendbestemmingen

Wij verzenden onze producten alleen in Europa

Verzendkosten

Wij verzenden gratis binnen Europa. Voor landen die niet onderdeel zijn van de Europese Unie wordt een toeslag in rekening gebracht.

Verzendmoment

Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur verzonden. Weekend bestellingen worden op de daaropvolgende maandag verzonden.

BETALINGEN

Betaalmethoden

We accepteren de volgende betaalmethoden: iDEAL, Credit Cards, Paypal, Sofort Banking, Bancontact, KBC/CBC, Bank Transfer en Belfus Direct.

GARANTIE

Garantievoorwaarden

We bieden 1 jaar fabrieksgarantie op afwerking en fabricagefouten. Onze regenjassen worden met grote zorg en handmatig vervaardigd, met aandacht voor de details om de hoge kwaliteit te waarborgen. Mocht je tegen een garantieprobleem aanlopen, neem dan contact met ons op via support@maium.nl.