GRATIS VERZENDING IN EUROPA

1 JAAR GARANTIE

30 DAGEN RETOURRECHT

Taal

DOELEN & PRESTATIES

Toekomstvisie

Begin 2022 waren meer dan 90% van onze stoffen gemaakt van gecertificeerde materialen en alle productie agenten waarmee we werken zijn in 2022 GRS-gecertificeerd. Desalniettemin hebben we in 2022 een onafhankelijke duurzaamheidsscan laten uitvoeren door RethinkRebels, die onderzoek hebben gedaan naar mogelijke sociale- en milieurisico's in onze hele toeleveringsketen. Onze focus lag de afgelopen 5 jaar vooral op het ontwikkelen van een duurzame en kwalitatieve collectie met alle benodigde materiaalcertificaten. Al onze beslissingen zijn altijd zo bewust mogelijk genomen. Bij het analyseren van de duurzame bedrijfsscan, uitgevoerd door RethinkRebels, kwamen we tot de conclusie dat een groot deel van onze focus in 2023 moet liggen op het documenteren van onze sociale- en milieu-eisen. Dit doen we door de volgende doelen te stellen;

Doelen 2023/2024

- MAIUM GRS-certificeren als merk.

- Ontwikkelen van een Code of Conduct (COC) waar al onze leveranciers zich aan committeren en door alle tier 1 en 2 partners is ondertekend voor het eind 2023.

- Ontwikkelen van een Restricted Substances List (RSL) en Manufacturer Restricted Substances List (MRSL) waar al onze leveranciers zich aan committeren voor alle toekomstige producties.

GRS Certificering

GRS-certificering beperkt zich meestal tot het productieproces. MAIUM gaat nog een stap verder en wil zich certificeren als merk. De Global Recycled Standard is een internationale, vrijwillige, volledige productstandaard die eisen stelt voor certificering door derden van gerecyclede materialen, chain of custody, sociale en milieupraktijken en chemische restricties. Het doel van de GRS is om het gebruik van gerecyclede materialen in producten te vergroten en de schade veroorzaakt door productie te verminderen en te elimineren (bron: Global Recycled Standard Implementation Manual 4.2). 90% van onze stoffen zijn momenteel gecertificeerd en traceerbaar via het certificeringsproces van GRS. Ons doel is om ook gecertificeerd te worden als merk, op deze manier kunnen we duurzame en gerecyclede claims maken op al onze producten.

Gedragscode

In 2023 ontwikkelen we een Code of Conduct (COC) voor al onze leveranciers, zowel degenen die producten assembleren als producenten van stoffen, trims en zelfs grondstoffen. Deze Gedragscode is gebaseerd op de BSCI-principes, omdat we de BSCI-audits willen gebruiken als middel om ervoor te zorgen dat de COC wordt nageleefd. We zien hierin vooral toe op het naleven van regels omtrent arbeidsomstandigheden, werkomgeving en milieu & maatschappij. Al onze leveranciers ondertekenen de overeenkomst om eind 2023 aan onze COC te voldoen.

RSL en MRSL

Een Restricted Substances List (RSL) bevat een lijst met chemicaliën en stoffen die te allen tijde uit onze kleding en ons productieproces moeten worden geweerd. Het algemene doel van het ontwikkelen van een RSL is om het gebruik van gevaarlijke stoffen in onze goederen en toeleveringsketens te verminderen. Eind 2023 zouden al onze partners in tier 1 en tier 2 een overeenkomst moeten hebben ondertekend om te voldoen aan de RSL. Door onze materiaalcertificaten weten we al dat er geen chemicaliën in onze stoffen worden gebruikt die niet mogen. We willen dit echter goed gedocumenteerd hebben voor transparante communicatie met onze klanten en partners.

Circulariteit

In overeenstemming met de EU Green Deal heeft het circulaire textielplan van onze sector tot doel om elk kledingstuk tegen 2030 voor 50% uit duurzame materialen te produceren en tegen 2050 volledig circulair te produceren. Als merk proberen we voortdurend circulaire en duurzame praktijken in ons ontwerpproces op te nemen. Momenteel onderzoeken we welke mogelijkheden we zien voor onze kledingstukken en stoffen zodra ze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Het recyclen van regenkleding is momenteel een uitdaging binnen onze branche, daarom onderzoeken we mogelijkheden voor reparatie, verhuur of een tweede leven.

Lange termijn doelen en strategie voor 2025

- B Corp-certificering
- 100% traceerbaarheid in onze supply chain van tier 1 tot tier 4
- 100% onafhankelijke sociale audits door derden van tier 1 tot tier 4

B Corp-certificering

B Corp certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die impact hebben op mens en milieu en duurzaamheid een vaste plek hebben gegeven in hun bedrijfsvoering en op alternatieve manieren waarde weten te creëren. Om B Corp-gecertificeerd te worden, richt hun beweging zich niet op een enkel domein, maar kijkt ze holistisch naar het hele bedrijf. Het gaat om bewustzijn van winstgevendheid door een gezond evenwicht tussen duurzame productie en werkcultuur. We beschouwen dit dan ook als een belangrijk doel voor 2025 en zullen dit vanaf 2024 als KPI op onze agenda zetten.

100% Traceability

Om substantiële stappen te maken in het verbeteren van onze supply chain is het van groot belang dat we onze gehele toeleveringsketen zo transparant mogelijk maken. Op dit moment heeft Maium zijn partners van tier 0 tot en met tier 2 inzichtelijk en dit willen wij uitbreiden naar tier 4 in 2025. Door dit volledig inzichtelijk te maken kunnen wij als bedrijf verantwoordelijkheid nemen en potentiële sociale en ecologische risico’s minimaliseren.

100% Social audits

Door het uitvoeren van sociale audits door de gehele supply chain (tier 1 tot en met tier 4) kunnen we in samenwerking met onze partners, sociale risico’s in onze keten detecteren en verbeteren. Deze sociale audits worden nu uitgevoerd tot en met tier 2, in 2025 willen we dit uitbreiden naar tier 4.