SUPPORT
MAIUM
MAIUM Etymologie
In het Nederlands bestaan er honderden woorden en zinnen om het over regen te kunnen hebben, MAIUM is er daar een van. Het is een woord uit het ‘Bargoens’, waarin het ‘regen’, ‘water’ of zelfs ‘gracht’ kan betekenen – waarvan we er een flink aantal hebben in Amsterdam.
Oprichting
Wij zijn twee vrienden uit Amsterdam die al fietsend door de regen opgroeiden en zagen dat traditionele regenkleding zowel stijl als functionaliteit miste. Geïnspireerd door jaren van natte fietstochten, is het ons doel om stijlvolle regenjassen te ontwerpen die zich kunnen aanpassen aan onvoorspelbaar weer en een druk leven. Ontwerper Anita: “Ongeacht of we een zakelijke meeting hadden, een vriend bezochten of naar een festival gingen, er was altijd het risico om een nat pak op te lopen elke keer dat we van A naar B reisden. Daarom bedachten we MAIUM, in stijl op weg, en wetende dat jij en je kleding beschermd zijn.”
MAIUM Woordgebruik
“Als ik MAIUM op m’n porem krijg dan gaan ik pleite” betekent “Als ik regen op m’n kop krijg, dan ga ik er vandoor”.
Innovatie
MAIUM is een product van haar omgeving. Met minstens 130 regendagen per jaar en meer dan een derde van het land onder zeeniveau, hebben we een reputatie gekregen voor het bedenken van innovatieve manieren om onszelf droog te houden.
GEBRUIK
Do's
Hang een natte regenjas uit om te drogen, het liefst op een hanger. Ook een droge MAIUM regenjas zal altijd op een hanger moeten hangen om de vorm te behouden. Vertel vrienden over je ervaringen met MAIUM. Verwacht en accepteer complimenten.
Don'ts
Een natte regenjas opgevouwen of verfrommeld op een donkere plek achterlaten, zoals in een tas. Je regenjas strijken. Je regenjas in de droger stoppen. Je regenjas na de vrijdagmiddagborrel vergeten of ‘m achterlaten op een festival.
Wasvoorschriften
We verwijzen je hiervoor graag door naar het kopje 'specificaties en size chart' op de product specificaties pagina per product. Hier vind je het specifieke wasvoorschrift van jouw product.
Ritsen
Al onze ritsen aan de voorkant zijn waterafstotend en kunnen tweezijdig open. Mocht de rits toch vast komen te zitten, dan raden we aan deze in te vetten met een druppel siliconen gel of spray.
Fiets Poncho
Open de kenmerkende ritsen aan beide kanten van je jas. Gooi het paneel aan de voorzijde over het stuur. Pak het stuur door de speciale ‘fiets-gaten’. Of laat je jas gewoon hangen over je knieën.
PRODUCTIE / MATERIALEN
Verschil tussen Puffer en Lightweight Puffer
De Lightweight Puffer is gemaakt van Pongee stof, waardoor het ademend vermogen toeneemt, terwijl de Puffer is gemaakt met een Polyurethaancoating. De Lightweight Puffer is 15 cm langer dan de Puffer. Beide zijn voorzien van een vulling van gerecycled plastic, geen dons.
Certificaten
Onze regenjassen zijn 90% gemaakt van post-consumer gerecycled plastic. De stoffen waarmee wij produceren zijn gecertificeerd, wat aantoont dat zij daadwerkelijk gemaakt zijn van gerecyclede garen en op een duurzame, ecologische manier geweven zijn, zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Deze certificaten worden uitgegeven door onafhankelijke partner instituten.
Productie Ethiek
De mode-industrie is een van de meest milieuschadelijke industrieën ter wereld: daarom is het van het grootste belang dat vooruitdenkende ontwerpers mode en design combineren om duurzame, functionele en tijdloze alternatieven te creëren. Een regenjas is per definitie ontworpen om ons tegen de elementen te beschermen. De inspanning die wij doen om de connectie met de natuur te herstellen door duurzame manieren van ontwerpen toe te passen, is onze manier om iets terug te geven en andersom de elementen tegen óns en ons gedrag te beschermen. We willen bewijzen dat mode en innovatie de aarde niet hoeven te bederven.
PFAS-vrij
Onze jassen zijn PFAS-vrij. PFAS is de afkorting en overkoepelende naam voor Poly-en perfluoralkylstoffen. Dit zijn chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt en komen van nature niet in het milieu voor en zijn ook niet of nauwelijks af te breken. PFAS hebben handige eigenschappen: ze zijn onder andere water-, vet- en vuilafstotend waardoor ze vaak gebruikt worden bij het maken van regenkleding. Bij normaal gebruik zullen producten met PFAS erin niet meteen gezondheidsrisico’s geven. Er zijn specifieke ‘PFAS’, bijvoorbeeld PFOA en PFOS en PFC’s die schadelijke effecten kunnen hebben op de mens. Al deze chemicalien gebruiken wij niet in onze producten.
Materialen
90% van onze gebruikte materialen zijn van gerecycled plastic. Het meerendeel van onze jassen worden gemaakt van de duurzame materialen gerecycled PET en gerecycled nylon. Wij kunnen u verwijzen naar de specificaties per product om na te gaan van welk materiaal de gewenste jas is gemaakt.
Waterdichtheid
Onze Original en Poncho regenjassen met getapede naden zijn volledig waterdicht met een waterkolom van 3.000mm. Hierdoor komt er geen water door de naden heen tijdens een fikse regenbui.
Ademend vermogen
We kunnen u doorverwijzen naar de product specificaties per product voor de juiste indicatie van ademend vermogen. De PU gecoate jassen zijn niet ademend vanwege de eigenschappen van de coating. Om die reden hebben onze PU-gecoate jassen ventilatie gaten bij de oksels.
Vegan
Bij de productie van MAIUM regenjassen worden geen dierlijke stoffen gebruikt, en alle grondstoffen zijn dierproefvrij.
Fabrieksaudits
Alle fabrieken waar we mee samenwerken zijn BSCI gecontroleerd met op z’n minst een A (hoogst mogelijke score) in 50% van de gecontroleerde prestatiegebieden, wat vertrouwen geeft in eerlijke, veilige en gezonde werkcondities voor onze fabrieksmedewerkers. In nauwe samenwerking met onze productiefaciliteiten werken we er continu aan om de gezondheids- en veiligheidscondities verder te verbeteren. Om de relatie verder te versterken, brengt ons team op z’n minst een keer per jaar een bezoek aan de fabrieken om meer te leren over hoe en op welke vlakken er ruimte voor verbetering is en hoe we de samenwerking naar een volgend niveau kunnen brengen. In tijden van reisontzegging houden wij deze meetings via video call op een maandelijkse basis.
Productie locaties
MAIUM regenjassen worden geproduceerd in Peking, China, het epicentrum van outerwear. Alle productiefaciliteiten bevinden zich in de provincie Hebei, waar de fabrieken bekend staan om hun uitmuntendheid in het produceren van technische kleding. Zij worden wereldwijd beschouwd als de beste in technologische ontwikkelingen op gebied van waterdichtheid.
KLANTENSERVICE
Openingstijden klantenservice
Onze klantenservice is van maandag t/m vrijdag te bereiken via [email protected] of via telefoonnummer +31 (0) 20 244 10 81
Voorraad
We vullen regelmatig onze bestaande artikelen aan. Als een product is uitverkocht, kunt u zich registreren voor een e-mailmelding wanneer het weer op voorraad is. Als er één artikel beschikbaar komt, raden we u aan alert te reageren.
Contactgegevens
Voor vragen over een order, retour of andere product gerelateerde vragen stuur je een e-mail naar [email protected]. Bij algemene vragen mail je naar [email protected]. Bellen kan via +31 (0)20 244 10 81.
Reactietijd
We komen zo snel mogelijk op al je vragen terug met een echt, persoonlijk antwoord.
Nieuwsbrief
Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, dan kun je jezelf uitschrijven via de ‘Unsubscribe’ link onderaan een email die je van ons ontvangt.
RETOUREN
Meerdere Items Retourneren
Meerdere artikelen retourneren is mogelijk, maak dan één label aan via deze link. Bij het aanmaken van het retourlabel dient u als opmerking de ordernummers van de geretourneerde artikelen toe te voegen.
Retouren Verenigd Koninkrijk
Via deze link kunt u een retour uit het VK aanmelden. Gelieve het formulier in te vullen en toe te voegen bij uw retour.
Een product omruilen?
Via deze link kan een retourlabel worden aangemaakt.
Gelieve in het opmerkingen veld aan te geven welk product je wenst te ontvangen.
Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen sturen we de nieuwe jas op.
– Let op, de jas kan niet geruild worden voor een model met een andere prijs.
Retourbeleid
Ben je niet blij met de maat of de kleur? Stuur je MAIUM dan binnen 30 dagen terug. Voor de afhandeling van onze retouren maken wij gebruik van Returnless. Via deze link kan je het retourformulier invullen en een retourlabel aanvragen. De MAIUM moet ongebruikt en onbeschadigd worden teruggestuurd, met de labels bevestigd aan het artikel. Online bestellingen kunnen niet teruggebracht worden naar winkels en kunnen alleen via pakketpost naar ons teruggestuurd worden. De verzendkosten voor alle retouren zijn voor eigen rekening. Voor klachten of beschadigingen graag contact opnemen met [email protected].
Waar vind ik mijn retourlabel?
Je retour label kan je maken via de volgende link. Vul hier je e-mailadres en je ordernummer in, dit nummer begint met een #.
Hoe plak ik het retourlabel op de verzendzak?
Gebruik sterke duct tape rondom de randen van het retourlabel, dit voorkomt dat het label van de zak eraf valt tijdens het vervoer van de retour.
Hoe pak ik mijn jas in voor het retourproces?
Vouw de jas op en stop hem in dezelfde verpakking als waarin je je MAIUM hebt ontvangen. Voeg hierbij het retourformulier altijd aan toe.
Restituties
Terugbetalingen worden op dezelfde manier verwerkt als de betaling van de order. Je ontvangt je terugbetaling binnen 14 dagen nadat het teruggestuurde item(s) in ons magazijn is binnengekomen.
VERZENDING
Verzendbestemmingen
Wij verzenden onze producten alleen in Europa
Verzendkosten
Wij verzenden gratis binnen Europa. Voor landen die niet onderdeel zijn van de Europese Unie wordt een toeslag in rekening gebracht.
Verzendmoment
We streven ernaar om bestellingen die zijn geplaatst op werkdagen binnen 24 uur te verzenden.
Voor bestellingen in het weekend streven we ernaar om deze op de daaropvolgende maandag te verzenden.
BETALINGEN
Betaalmethoden
We accepteren de volgende betaalmethoden: iDEAL, Credit Cards, Paypal, Klarna, Sofort Banking, Bancontact, KBC/CBC, Bank Transfer en Belfus Direct.
GARANTIE
Garantievoorwaarden
We bieden 1 jaar fabrieksgarantie op afwerking en fabricagefouten. Onze regenjassen worden met grote zorg en handmatig vervaardigd, met aandacht voor de details om de hoge kwaliteit te waarborgen. Mocht je tegen een garantieprobleem aanlopen, neem dan contact met ons op via [email protected].
PRODUCTSPECIFICATIES
Waterdichtheid
Wij testen al onze styles elk seizoen op de waterdichtheid. Om
waterdichtheid te meten gebruiken we een hydrostatische drukmeting. Deze
techniek bepaalt hoeveel waterdruk er op een stof moet worden uitgeoefend
voordat deze begint te lekken. Aan de onderkant van een lange buis met een
diameter van ongeveer 10cm wordt een stuk stof gespannen. Deze buis wordt
gevuld met water totdat het water door de stof heen komt. Als er net wat
water door de stof heen begint te komen meet men de hoogte in milimeters van
het water in de buis. Deze hoogte is de waterkolom en de stof is bestand
tegen die gemeten druk. Met een waterkolom van 3.000mm lekt de stof wanneer
het onder druk staat van 3 meter water. Hoe hoger de waterkolom hoe groter de
bescherming tegen de regen. Een stof wordt over het algemeen als waterdicht
beschouwd als de waterkolom 1000mm of meer is.
Hieronder een overzicht over de waterdichtheid en het gebruik
hiervoor:
Waterkolom - Weersomstandigheden
1000mm tot 3000mm - Bestand tegen lichte regen en matige sneeuw
3000mm tot 5000mm - Bestand tegen matige regen en gemiddelde sneeuw
5000mm tot 10.000mm - Bestand tegen lange ritten of wandelingen in zware regen en natte sneeuw
>10.000mm - Bestand tegen zware regen en stortbuien, natte sneeuw en hoge druk
Ademend vermogen
Het ademende vermogen is een belangrijke functionaliteit van een groot deel van onze jassen. Ademend vermogen, ofwel breathability, is een techniek dat ervoor zorgt dat vocht kan ontsnappen van binnen naar buiten en er tegelijkertijd voor zorgt dat water van buitenaf niet binnendringt. In de TPU laminering (LINK) van onze stoffen zijn microscopisch kleine openingen gemaakt. Deze zijn kleiner dan waterdruppels waardoor water niet door de stof heen komt maar damp wel kan ontsnappen.
Het ademende vermogen wordt getest met de Moisture Vapor Transmission Rate (MVTR). Deze test meet de snelheid waarmee vocht door stof gaat. De MVTR wordt gemeten in gram per vierkante meter stof per 24 uur (g/m2/24h). Hoe je dit kan voorstellen is dat een stof met een ademend vermogen van 3000g/m2/24h, tot 3000 gram vochtdamp per m2 stof kan doorlaten in een periode van 24 uur. Hoe hoger de MVTR-waarde, hoe beter de stof ademt.
Ademend vermogen - Inspanning
>3000 g/m2/24h - Lichte inspanning, zoals normaal fietsen
>5000 g/m2/24h - Zware inspanning, zoals hard fietsen
Het is belangrijk om in acht te houden dat metingen van het ademend vermogen worden beïnvloed door factoren als de constructie van de stof, de dikte en eventuele coatings of behandelingen die op de stof zijn aangebracht. Bovendien kan de individuele percepteie van ademend vermogen varieren, afhankelijk van je activiteit, omgevingsfactoren en persoonlijke voorkeuren.
Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.