GRATIS VERZENDING IN EUROPA

1 JAAR GARANTIE

30 DAGEN RETOURRECHT

Taal

MAIUM & GARCIA BELLO introduceren “The Upcycled Collectie” regenkleding. Alle kledingstukken zijn gemaakt van post-consumer Maium regenjassen en ontworpen en geproduceerd in Nederland door Garcia Bello.

Recycling processen bestaan ​​uit een of beide van de volgende tegengestelde cycli. Downcycling is het omzetten van producten in nieuwe materialen, vaak van mindere kwaliteit. Upcycling, ook wel creatief hergebruik genoemd, is het proces waarbij bijproducten, afvalproducten of ongebruikte producten worden omgezet in nieuwe materialen of producten die als kwalitatief beter worden beschouwd. Zowel downcycling als upcycling kunnen worden gezien als waardetoevoegende processen als het alternatief (opportuniteitskosten) is om materialen of producten weg te gooien – afval.

Traditionele processtromen van productlevenscycli, beschouwen post-consumer producten of materialen als puur afval. Niet rekening houdend met, of wellicht gewoon negeren dat deze producten potentieel nog steeds echte waarde hebben. Recente ontdekkingen wijzen erop dat Amazon in één enkel magazijn wekelijks meer dan 130.000 onverkochte of geretourneerde artikelen vernietigt, waaronder laptops en koptelefoons! Gelet op het feit dat Amazon een van de meest winstgevende ondernemingen op deze planeet is, laat het zien hoe pervers de prikkel om te vernietigen eigenlijk is.

Upcycling is slechts een van de beschikbare opties als we zoeken naar een productlevenscyclus die meer rekening houdt met het welzijn van onze planeet. De samenwerking tussen Maium en Garcia Bello is een eerbetoon aan alle duurzame ontwerptechnieken en een poging om merken te inspireren en een voorbeeld te stellen over hoe om te gaan met postconsumer producten en in het algemeen om de levenscycli van modeproducten te heroverwegen. De collectie bestaat uit een rok, een poncho, heup- en draagtassen, twee jassen en een bodywarmer.

MAIUM is een modelabel geworteld in stedelijke beweging. We maken stijlvolle regenjassen met een sterke focus op kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Onze movement zet zich in om continu te zoeken naar duurzame alternatieven in productietechnieken, stoffen en grondstoffen. Regenkleding is per definitie ontworpen om ons te beschermen tegen de elementen. Maium is onze poging om de link met de natuur te herstellen en de elementen tegen ons te beschermen.

Stijl door functie en ethiek: we zijn hier om de conventies te trotseren en te bewijzen dat functie stijl is. Modeontwerpers zijn de nieuwe ingenieurs, met evenveel aandacht voor esthetiek als kwaliteit. Bij Maium zijn alle producten ontworpen om in te bewegen en zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. Onze regenjassen zijn volledig waterdicht en hebben ritsen aan elke kant om te transformeren in een fietsponcho.

Twee vrienden geboren in Amsterdam, geïnspireerd door jarenlang Nederlands woon-werkverkeer, wilden regenkleding ontwerpen die zich aanpast aan onvoorspelbare weersomstandigheden en een drukke levensstijl. Maium is een product van zijn omgeving, met minstens 130 dagen regen per jaar, meer dan een derde van het land onder de zeespiegel en meer fietsen dan mensen, hebben we de reputatie innovatieve manieren te vinden om onszelf droog te houden – ” Gemaakt door slecht weer experts”.

“Live life sustainably, a lifestyle that could continue effectively forever”
– David Attenborough

GARCIA BELLO is een duurzaam merk geïnspireerd door het dagelijks leven en de paden die we hebben bewandeld. De concepten in elke collectie spreken uit wat van ons is. De items in de collecties zijn gemaakt van gedoneerde hand-me-downs, oude of afgedankte kleding en worden lokaal opnieuw geproduceerd. Elk stuk is genderless en de grootte past zich aan verschillende lichaamsbouw aan. Deze ontwerp stijl helpt bij het genereren van comfortabele, tijdloze en duurzame items.

Het GARCIA BELLO-concept is ontstaan ​​in de provincie Tierra del Fuego, in het zuiden van Argentinië, door Juliana Garcia Bello (afgestudeerd in design richting aan de FADU (School of Architecture, Design and Urban Planning, UBA). Het merk is opgericht in La Plata , Buenos Aires, Argentinië in 2017, in de eetkamer van haar grootmoeder. Later, in oktober 2019, verhuisde het bedrijf naar Arnhem, Nederland. Voor meer informatie: www.garciabello.com.ar